برنامه عملیاتی گروه درسی گرافیک کامپیوتری و عکاسی دیجیتال(سال تحصیلی95-1394)
برنامه عملیاتی گروه درسی گرافیک کامپیوتری و عکاسی دیجیتال(سال تحصیلی95-1394)
از هنر آموزان هنرستان های مجری رشته عکاسی دیجیتال خواهشمندیم جهت هماهنگ سازی منابع و محتوای آموزشی در استان ، طبق جدول زیر عمل فرمایند .
برای درس اختیاری پیشنهاد می شود به خاطر آمادگی و بالابردن اطلاعات هنرجویان در رابطه با رشته عکاسی ، کتاب عکاسی 1 از کتاب های درسی شاخه ی فنی و حرفه ای تدریس شود.
از هنر آموزان هنرستان های مجری رشته گرافیک کامپیوتری خواهشمندیم جهت هماهنگ سازی منابع و محتوای آموزشی در استان طبق جدول زیر عمل فرمایند .
شماره رشته مهارتی 314-106-10-3 کد رایانه ای 9901
زمینه : خدمات گروه : هنر زیر گروه : هنر های تجسمی پایه : دوم و سوم
استاندارد دروس مهارتی |
منابع |
||
طراحی گرافیکی سیاه و سفید |
طراحی 1(از کتاب درسی شاخه فنی و حرفه ای) با کد : 352/92شماره درس :3662 فصل دوم (صفحه 31 الی 56) تالیف :فریبا شاپوریان مبانی هنر های تجسمی (از کتاب درسی شاخه فنی و حرفه ای) با کد : 358/21 بخش اول ( صفحه یک الی 92 )پنج فصل اول تالیف : دکتر عبدالمجید حسینی راد ناشر : شرکت چاپ و نشر کتاب های درسی ایران |
||
طراحی گرافیکی رنگی |
مبانی هنر های تجسمی (از کتاب درسی شاخه فنی و حرفه ای) با کد : 358/21 بخش دوم ( صفحه 93 الی 173)از فصل پنجم الی یازدهم تالیف : دکتر عبدالمجید حسینی راد ناشر : شرکت چاپ و نشر کتاب های درسی ایران |
آخرین ویرایش برنامه درسی سالانه پایه دوم و سوم رشته گرافیک کامپیوتری شاخه ارشاد
هنرستان های مجری رشته گرافیک کامپیوتری شاخه ارشاد طبق آخرین ویرایش مجموعه هشتم در برنامه ریزی سالانه درسی هنرستان عمل نمایند .
نمره قبولی در کلیه ی مهارت های گرافیک کامپیوتری برای آزمون های کتبی نمره 10 و برای آزمون های عملی حداقل کسب نمره 14 می باشد .
آزمون های عملی و کتبی پایانی به صورت جداگانه باید از نمره 15 در نظر گرفته شود ، بارم بندی برگه آزمون ها نیز می تواند به صورت جداگانه از مضرب های عدد 15 مثل 30، 45 یا 60 و.. در نظر گرفته شود.
نمره اکتسابی از 15 نمره آزمون پایانی با 5 نمره (به تفکیک آزمون کتبی و عملی ) مستمر کلاسی (میانگین نمرات اکتسابی به تفکیک آزمون های های کتبی و تمرینات عملی در طول سال می باشد ) جمع و در لیست نمرات ثبت می گردد .
حداقل فضای کار گاهی 60 متر مربع باشد .
کارگاه دارای کف پوش یا موکت باشد.
شرایط کنترل نور داشته باشد و از نور مناسب طبق استاندارد کارگاهی برخوردار باشد .
مجهز به سیستم های کامپیوتری قوی با کارت گرافیک بالای 512 مگابایتی و حافظه Ram حداقل 2 گیگابایت، به تعداد هنر جو برخوردار باشد .
کارگاه مجهز به اسکنر و چاپگر رنگی لیزری برای استفاده هنر جویان باشد .
مجهز به صندلی های چرخ دار قابل تنظیم مخصوص رایانه به تعداد هنر جویان باشد .
استاندارد مهارت گرافیک رایانه ای در کارگاه موجود باشد .
کارگاه مجهز به کتابخانه کتاب های مرجع در این رشته برای مطالعه هنر جویان باشد.
نرم افزار های مورد نیاز ( CorelDraw X4 –photoshop CS4 – Acd See 10) در کارگاه موجود باشد.
کارگاه مجهز به پروژکتور و شبکه کامپیوتری باشد .
شرایط کار گاه مهارت طراحی گرافیک سیاه وسفید و رنگی :
حداقل فضای کار گاهی 40 متر مربع باشد .
دارای نور گیر مناسب باشد.
دارای آب (یک روشویی برای کار با رنگ و جوهر و..) باشد.
کارگاه مجهز به میز کار مناسب و صندلی مخصوص بدون بازو برای تعداد هنر جویان باشد.
دارای برق برای کار با میز نور باشد .
مجهز به یک میز نور مناسب باشد .
این رشته از رشته های شاخه کار ودانش در زمینه خدمات از گروه رشته هنر های تجسمی با عنوان رشته مهارتی گرافیک کامپیوتری با کد رایانه ای 9901 و کد رشته مهارتی 314-106-10-3 می باشد .
رشته هنری گرافیک کامپیوتری زمانی شکل گرفت که هنر جویان فارغ التحصیل رشته گرافیک فنی و حرفه ای با بازار کار فعالیتهای گرافیکی که در سیطره رایانه بود بیگانه بودند. هنر گرافیک پیامد لزوم انتشار است که هنرمند را بر آن داشته تا ابزاری قوی برای نشر پیامها برای خود جستجو کند. این ابزار جدید، کامپیوتر بود که هنرجوی گرافیک باید با آن مثل همان مداد ، رنگ و راپید راحت کار می کرد .
هنر گرافیک محصول فکر و اندیشه هنر مندی است که بعد از طرح ریزی و اتود اولیه باید آنرا اجرا و ارایه نماید اجرایی که گرافیست باید فکر انتشار بدون افت کیفیت برای به ثمر رساندن پیامی باشد که هنرمند لحضه های عمر خود را از آن دریغ نکرده است.
در این رشته هنری هنر جویان به مسیری سوق می یابند که بعد از فارغ التحصیل شدن از عهده استفاده حرفه ای از کامپیوتر برای اجرای فعالیت های گرافیکی بر می آیند و عملا مراحل اتود اولیه و اجرای کامپیوتری طراحی آرم، اوراق اداری ، می گیرند و حتی می توانند با تلاش بیشتر بعد از فارغ التحصیل شدن از هنرستان مستقیماً وارد بازار کار شوند .
در این رشته هنر جویان طی سالهای دوم و سوم علاوه بر دروس عمومی ، دروس تخصصی ( طراحی گرافیک سیاه و سفید، طراحی گرافیک رنگی ، کاربر رایانه ای ، تایپ رایانه ای،گرافیک رایانه ای) رامی گذرانند وپس از فارغ التحصیل شدن از این مقطع براحتی از عهده اجراهای کامپیوتری بر آمده و با کامپیوتر قادر به ارایه آثار هنری خود می باشد .